- Úvod
- Aktuality, články
- Elektrický gril GrandHall E-Grill - zdravé grilování technologií infračerveného tepla
Elektrický gril GrandHall E-Grill - zdravé grilování technologií infračerveného tepla
Pátek 28. červen 2019, Autor: Jirka Klecan, Martin PelcElektrický gril GrandHall E-Grill - zdravé grilování technologií infračerveného tepla
Pro správné grilování potřebujete kvalitní gril. Resp. takový gril, který docílí požadované teploty na grilovacím roštu. Je jedno, zda se jedná o gril na uhlí, plyn nebo elektřinu. Dalším faktorem, který ovlivňuje zdravé grilování, je zamezení stékání a samovznícení šťáv a tuku z grilovaného pokrmu do plamene. K tomu slouží krytky hořáků (u plynových grilů) a topných trubic u elektrogrilů. GrandHall má topnou trubici překrytou širším kusem litiny u grilovacího roštu a litinovou deskou na druhé polovině roštu.
Hlavní přednosti elektrogrilu E-Grill
- vysoká kvalita
- krásný design
- zdravé grilování
- příslušenství
- příznivá cena.
Jak funguje E-Grill?
Elektrický gril Grandhall E-Grill je vybaven dvěmi infračervenými trubicemi s wolframovým vláknem v halogenovém plynu. Elektřina je přiváděna přes wolframové vlákno, které pomalu vyprchává, halogenový plyn přenáší odpařené částice zpátky do žhavícího vlákna, které tak obnovuje a prodlužuje jeho životnost. Trubice produkují intenzivní infračervené teplo, které je zesíleno reflektorem, umístěným bezprostředně pod trubicemi. Halogenové trubice dosahují vyšší teploty než běžná elektrická topná tělesa, přičemž grilovací rošt může dosáhnout teploty až 300°C, než je aktivováno bezpečnostní zařízení.
Jak funguje infračervené teplo?
Grilování na E-Grillu poskytuje dosažení vysokého tepelného výkonu, a to díky infračerveným trubicím a reflektoru. Infračervený systém je podobný slunečním paprskům, kdy je teplo přenášeno a absorbováno objekty, aniž by se fyzicky dotýkaly. Tímto systémem infračervené teplo proniká do pokrmů v daleko větší míře než při běžném vaření a déle se v něm uchovává.
Jaké výhody má infračervené grilování?
Standardní plynové grily ohřívají pokrmy primárně přímým teplem a sekundárně teplem cirkulujícím kolem pokrmu. Tento proces grilovaný pokrm horkým bzduchem vysušuje. Infračervené teplo má zcela opačný efekt, neboť proniká hluboko do pokrmu a ponechává jej přirozeně vlhké. Takto infračervený ohřev zvýrazňuje chuť a ponechává pokrm šťavnatý, čehož se standardním grilováním těžko docílí.
Elektrický gril Grandhall E-Grill naleznete na stránkách našeho obchodu ZDE
Související produkty k článku:
Produkty které jste již shlédli
Kdo jsme?
Firma HAGAS byla založena v roce 1991 jako fyzická osoba. V březnu 2000 došlo k transformaci firmy do společnosti s ručením omezeným pod obchodním jménem HAGAS servis s.r.o.
více informacíKde nás najdete?
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
IČ : 25413104
DIČ : CZ25413104
T : +420 415 652 069
F : +420 415 652 722
E : obchod@hagas.cz