- Úvod
- Aktuality, články
- Grilování - rady, tipy, návody
- Jaké jsou výhody infračerveného grilování?
Jaké jsou výhody infračerveného grilování?
Úterý 04. duben 2017, Autor: Jirka Klecan, Martin PelcJaké jsou výhody infračerveného grilování?
Víte, že infračervené hořáky vyžadují méně plynu a času na grilování? S infračervenou technologií Napoleon® uživatel využívá energii maximálně efektivně. Infračervené grilování Infračervené grilování Vám tak podstaně sníží spotřebu plynu a čas věnovaný grilování. Tím podstatně infračrvené grilování snižuje zátěž vůči přírodnímu prostředí.
Grilujte levněji - grilujte na infračervených keramických hořácích grilů Napoleon. Infračervenými hořáky Napoleon jsou vybaveny téměř všechny kanadské grily Napoleon, vyjma řady Triumph - modelové řady PRESTIGE, PRESTIGE PRO , LE, LEX, ROGUE a všechny vestavné grily BILEX a BIPRO.
Kde se v grilu nachází keramické infračervené hořáky
Dle modelu grilu se infrahořáky nacházejí
- v zadní straně vany grilu
- pod grilovacím roštem
- v boční polici.
Zadní infrahořák je ideální zejména pro pomalé opékání větších kusů masa, kebabu a drůbeže na otočném špízu, tzv Rottisserii. Vodorovné hořáky pod grilovacím roštem či v boční polici jsou vhodné zejména pro prudký opek steaků.
Hlavní přednosti
- rychlý ohřev
- vysoká teplota
- rovnoměrné propečení bez ztráty šťáv
- ekonomický provoz.
Výhody infračerveného grilování na hořácích Napoleon
- rychlejší ohřev – infračervené hořáky Napoleon® poskytují podstatně silnější teplo (žár) než standardní trubkové hořáky. Tím docílíte rychlého uzavření struktury grilovaného masa, čímž v něm udržíte chutné šťávy;
- kratší předehřev/příprava grilu – intenzivní teplo z infračervených hořáků Napoleon předehřeje grilovací plochu (rošty) v daleko kratší době než standardní trubicový hořák. Pokud budete grilovat na infračerveném grilu, můžete začít okamžitě, bez zbytečných a zdlouhavých příprav (jako například u grilů na dřevěné uhlí). Není nutno gril rozehřívat. Tím značně ušetříte čas.
- úspora paliva (plynu) - Infračervené hořáky jsou ekonomičzější než standardní trubicové hořáky. Spotřebovávají daleko méně plynu. Ekonomičnost spočívá ve způsobu, jak. energie vstupuje do grilovaného pokrmu. U standardního trubicového hořáku je ohříván vzduch kolem hořáku, následně stoupá vzhůru a ohřívá grilovaný pokrm. U infračerveného hořáku Napoleon infračervené teplo (paprsky) pronikají do grilovaného pokrmu přímo )stejně jako například sluneční paprsky ohřívají Vaši pokožku).
- rychlejší grilování – infračervené intenzivní teplo radikálně snižuje dobu přípravy pokrmu, a to až čtyřikrát. Tím uspoříte ohromné množství času.
- finanční úspora – všechny výše zmíněné výhody ve finale uspoří Vaší peněženku, neboť radikálně šetříte spotřebovaný plyn pro grilování.
Campingaz RBS - zdravé grilování na keramických hořácích
Vybrané grily Campingaz jsou vybaveny dvěmi keramickými hořáky s technologií RBS (Radiant Burner Systém). Ty jsou umístěny po bocích vany a kovové profily na dně grilovací vany pomáhají rovnoměrně rozvádět teplo po celé grilovací ploše. Grilování se stává zdravějším, neboť odkapávající šťávy a tuky stékají do vany a ne na hořáky.
Související produkty k článku:
Produkty které jste již shlédli
Kdo jsme?
Firma HAGAS byla založena v roce 1991 jako fyzická osoba. V březnu 2000 došlo k transformaci firmy do společnosti s ručením omezeným pod obchodním jménem HAGAS servis s.r.o.
více informacíKde nás najdete?
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
IČ : 25413104
DIČ : CZ25413104
T : +420 415 652 069
F : +420 415 652 722
E : obchod@hagas.cz