- Úvod
- Aktuality, články
- Jaké ryby na gril?
Jaké ryby na gril?
Středa 16. březen 2016, Autor: Jirka Klecan, Martin PelcJaké ryby a mořské plody na gril?
Ryby a mořské plody patří k velmi oblíbeným potravinám, které se připravují na grilu. Jaké druhy ryb jsou pro grilování nejlepší? Zde uvádíme 5 ryb a mořských potvor, které okupují první příčky v pomyslné hitparádě grilovaných ryb:
- losos/pstruh - tyto tučné ryby se na grilu vyjímají v jakékoliv podobě - s kouřem či bez, potírané či nikoliv. Ideální je uzení větších kusů. pozor na vysušení.
- krevety - připravíme na špízech se zeleninou, na grilovací desce nebo ve wok pánvi. Krevety je nutno grilovat opatrně, aby nebyly moc tuhé.
- treska - tato bílá ryba je vynikající pro grilování. Její chuť zvýrazní kouř z cedrového udícího prkénka či fenykl.
- mušle (Moules marienere) - ideální pro přípravu na grilu je Wok pánev. Výborné je - před grilováním - mušle obalit ve směsi strouhanky, parmezánu, česneku a petržele.
- chobotnice/oliheň - po předvaření se griluje s citrónem a hodí se např. do salátu. Skvěle chutnají olihně naplněné směsí strouhanky, parmezánu, česneku a petržele a grilované na desce.
Aby se ryby rovnoměrně grilovaly a manipulace s nimi byla co nejpohodlnější, v nabídce grilovacího příslušenství naleznete koše na ryby, ve kterých je grilovaný pokrm fixován a díky madlu se pohodlně otáčí a přenáší. Drobné kousky ogrilujete na litinové desce či na pánvi. Oblíbená je příprava ryby na udícím prkénku. Manipulaci s grilovanou rybou usnadní lopatka na rybu. Recepty na přípravu ryb naleznete v grilovacích kuchařkých Weber.
Související produkty k článku:
Produkty které jste již shlédli
Kdo jsme?
Firma HAGAS byla založena v roce 1991 jako fyzická osoba. V březnu 2000 došlo k transformaci firmy do společnosti s ručením omezeným pod obchodním jménem HAGAS servis s.r.o.
více informacíKde nás najdete?
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
IČ : 25413104
DIČ : CZ25413104
T : +420 415 652 069
F : +420 415 652 722
E : obchod@hagas.cz