Keramický gril Kamado Joe CLASSIC JOE II - optimální velikost pro rodinné grilování
Keramický gril Kamado Joe CLASSIC JOE II - nejoblíbenější gri z nabídky Kamado Joe. Keramický gril Kamado Joe Classic II se skládá ze silnostěnné, vysokozátěžové keramiky, která udrží vlhkost a vůni po kouři při jakékoliv teplotě.
Díky novému pantu se poklop otevírá velmi snadno, pod kterým se skrývá velká varná plocha vyrobena z nerezové oceli třídy 304, která poskytuje dostatek prostoru pro 10-12 steaků. Tento patentovaný flexibilně nastavitelný rošt Divide & Conquer je vytvořen pro Kamado Joe. Gril je posazen do pevného vozíku s uzamykatelnými kolečky, má precizní regulační hliníkové větrací víčko a patentovaný vysouvací popelník pro snadný přístup a čištění.
Hlavní přednosti ohromná varná plocha - rošt velká kapacita připravovaných jídel najednou jednoduchá obsluha mobilita díky pojízdné konstrukci kvalita multifunkčnost vzhled. Základní vybavení keramického grilu Classic Joe II na mobilním podvozku premiový gril v červené barvě mobilní podvozek s uzamykatelnými kolečky boční poličky a rukojeť z vysoceodolného HDPE nerezový nastavitelný rošt rozdělitelná keramická deska na nepřímé pečení patentovaný vysouvatelný popelník škrabka na popel kleště na vybírání roštu teploměr. 7 inovací u keramického grilu Kamado Joe Classic Joe II patentované celohliníkové víčko pro přesné řízení průtoku vzduchu. Odolné proti dešti, nikdy neskoroduje. dokonalý závěsný systém snižuje hmotnost kopule o 96%. Vyvinuto ve spolupráci s předním světovým výrobcem pantů Weberem Knapp ve státě New York. samouzavírací systém pro vzduchotěsné zavření poklopu grilu. nové AMP keramické ohniště eliminuje jeho prasknutí. Tato patentovaná konstrukce ze 6 kusů vzdoruje tlakem a řeší problémy poškození. patentovaný výsuvný popelník usnadňuje vymetání popela. Jednoduchým vytažením odstraníte popel z pod ohnistě. zcela nové, dvakrát silnější těsnění nabízí vynikající vzduchotěsné vlastnosti a má 10x vyšší životnost. Vyvinuto ve spolupráci s Davlyn Manufacturing v Pennsylvánii, nejznámějším světovým výrobcem vysoce teplotního těsnění. exkluzivní výškově nastavitelný rozdělitelný rošt DIVIDE & CONQUER s zdvojnásobuje varnou plochu. umožní vám připravit různé potraviny najednou a na různých površích. Popis komponentů Divide & Conquer
patentovaný systém transformuje skromný grilovací rošt na nejsilnější nástroj vaření a umožňuje mnohé kombinace při grilování. Výsuvný popelník
zatímco většina keramických grilů používají složité vymetání popela, který se shromažďuje pod ohništěm, grily Classic Joe, Big Joe a modely Stand Alone používají patentovaný výsuvný popelník. Jednoduchým vytažením se bez obtíží a pohodlně vyjme popel zpod palivového roštu. Keramický gril Kamado Joe během provozu téměř nekouří - lze jej tak bez problémů používat i v běžné kuchyni, popřípadě všude tam, kde je provoz grilů nežádoucí, a to z důvodu produkování dýmu a kouře během grilování. Funkce pece Kamado Joe gril - díky vysoké teplotě až 400 C, které lze v Kamado Joe dosáhnout, naprosto skvěle a kvalitně ugrilujete cokoliv - steaky, hamburgery, ryby, žebírka aj.; trouba a pec - v Kamado Joe upečete pizzu,chléb, koláče, dorty nebo sušenky jako profesionál. Takto upečené pokrmy mají zcela ojedinělou vůni a chuť než po upečení v klasické kuchyňské troubě; udírna - Kamado Joe umožňuje uzení jakéhokoliv pokrmu. Teplotu lze přesně kontrolovat již od 90 C a na mírném ohni lze takto připravovat šunku, krůtu, jehněčí, kuřecí nebo žebírka po dobu šestnácti až osmnácti hodin. Parametry průměr grilovacího roštu: 45,7 cm rozměry: 118 x 71 cm výška: 122 cm hmotnost: 85 kg. Doporučené příslušenství dřevěné uhlí 9,07 kg Kamado Joe ochranný obal elektrický podpalovač LOOFTLIGHTER kevlarové grilovací rukavice keramický stojan na kuře stojan na žebírka pizza kámen hluboká keramická mísa litinová pánev Wok litinový hrnec s poklicí litinový rošt oboustranný litinový rošt rošt z kamene nerezový rošt řezaný. Možnosti přípravy pokrmů na grilu KAMADOJOE rozšíří pestrá nabídka grilovacího příslušenství. S jeho výběrem vám rádi pomůžeme. Historie a původ slova KAMADO Hliněné nádoby používají lidé na přípravu pokrmů už po tisíce let. Hliněné hrnce na vaření byli nalezeny ve všech částech světa a ty z nejstarších, jejichž stáří archeologové odhadli na více jak 3000 let, byli nalezeny v Číně. předpokládá se, že právě tyto kruhové hliněné nádoby na vaření jsou předchůdci moderního KAMADA, i když byla hlína nakonec nahrazena keramickým materiálem. Po celém světě se tato základní nádoba na vaření vyvinula různými způsoby, např. TANDOOR v Indii, nebo Mushikamado v Japonsku, které používají rodiny pro napařování rýže, hlavně na slavnostních událostech. Inovace v této době zahrnuje tlumící regulátora tahové dvířka pro lepší kontrolu tepla, a také se zjistilo, že je lepší používat uhlí než dřevo. Mushikamado se poprvé dostalo do pozornosti Američanů až po 2 světové válce.
Jméno "Kamado" je ve skutečnosti japonské slovo po sporák nebo desku. Kanji znak pro "Kamado" je 竈. V hiragana se "Kamado" píše か ま ど. V katakane se to zase píše カ マ ド. v našem jazyku se to píše a překládá jako KAMADO. Doslova to znamená "místo pro kotel". Slovo se stalo rodným termínem pro tento styl keramických grilů.
Něco o Kamado Joe Technologie Moderní grily ve stylu Kamado se vyrábí ze směsi různých materiálů včetně vysoko odolné protipožární keramiky, žáruvzdorných materiálů, tradiční terakoty, směsi portlandského cementu a rozdrcených lávových kamenů. Vnější povrchy jsou nyní také odlišné, používají se vysoce lesklé keramické glazury, barvy, texturované povrchy podobné štukům a keramickým dlaždicím. Použitím moderních keramických a žáruvzdorných materiálů zabezpečuje, že zařízení málokdy praskne, což byl běžný problém v původním japonském designu.
Palivo V kamado grilech se používá dřevěné uhlí, i když bylo několik pokusů o vytápění plynem nebo elektřinou. Jedna z výhod keramické konstrukce je, že neexistuje žádná kontaminace aroma, nebo chuti jídla a ze stejného důvodu je dřevěné uhlí preferovanou volbou pro moderní kamado vaření. Nejenže dřevěné uhlí vytváří málo popela, protože se téměř celé spotřebuje při hoření, ale navíc je o hodně zdravější a neobsahuje různé přísady jako alternativní uhelné brikety, které můžou svými přísadami ovlivnit chuť potravin. Kusové dřevěné uhlí se též může vyrábět ekologicky, trvale udržitelným způsobem, za použití techniky prořezávání, což je způsob řezání stromů a keřů podporující stimulaci jejich růstu.
Použití Výrobci těchto keramických grilů tvrdí že jsou velmi univerzální. nejenže mohou být použity na grilování a uzení, ale můžete s jejich pomocí připravit pizzu na pizza kameni, který se jednoduše vloží do grilu a též na něm můžete upéci chleba nebo koláč. To je díky vynikajícímu zachování tepelných vlastností keramického pláště, který může udržet teploty ve vnitřku grilu až do 398°C. I díky přesnému řízení průtoku vzduchu(a tím i teploty) který je zabezpečen ventilačním systémem. Kamado grily jsou podobné pecím, vyhřívaným dřevem a proto může být kamado gril použit na pečení. Upeče cokoliv, co může být pečeno v tradiční peci.
Části grilu Kromě vnějšího keramického pláště je tu zde také keramická nebo nerezová miska uvnitř grilu určená na uhlí. Dále jsou zde posuvná dvířka ve spodní části grilu, která zabezpečuje proudění vzduchu k uhlí, stejně jako regulovatelný otvor v horní části víka (kopule), který zároveň slouží k úniku dýmu z grilu. Teplota se řídí správným nastavením těchto dvou otvorů. jeden nebo více roštů je možné umístit nad žhavé uhlí a tím získáte plochu pro grilování nebo pečení. A nakonec, většina kamado grilů má ve víku vyvrtaný otvor, který umožňuje vložení teploměru pro sledování teploty uvnitř grilu.