Sada 3 kuchařských nožů Samura REPTILE (SRP-0230)
Sada 3 kuchařských nožů Samura REPTILE (SRP-0230) - díky splňování všech sanitárních norem ideální pro používání jak v domácnosti, tak v profesionálních kuchyních veřejného stravování. V sadě naleznete nejvíce používané kuchyňské nože - nůž na chleba, univerzální nůž a šéfkuchařský nůž. Všechny tyto nože jsou celokovové, proto jsou ideální na mytí v myčce na nádobí, byť doporučujeme ruční mytí.
Samura - symbióza japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti Obsah sady nožů Samura Reptile šéfkuchařský nůž (celková délka 34 cm / délka čepele 20 cm / hmotnost 136 g); univerzální nůž (celková délka 32 cm / délka čepele 17 cm / hmotnost 110 g); nůž na chleba (celková délka 38 cm / délka čepele 23,5 cm / hmotnost 146 g). Parametry název kolekce: REPTILE materiál čepele: nerezová ocel materiál rukojeti: nerezová ocel mytí: pouze ruční mytí povrch čepele: nepotažená značka materiálu čepele: AUS-10 tvrdost: 59 HRC barva rukojeti: chrome rozměry balení: 41,2 x 17,3 x 3,4 cm hmotnost balení: 391 g mytí: pouze ruční mytí záruka: 2 roky. Samura Naše cesta byla zahájena v roce 2003. První produktové řady jsme vytvořili ve spolupráci s japonskými společnostmi MAC a Mcusta. Japonská filozofie a tradice jsou obsaženy hluboko v naší DNA. Jsme si naprosto jistí, že japonské noži krájí lépe než evropské nože. Japonské nože zůstávají déle nabroušené a déle si také udrží kvalitní ostří.
Přednosti nožů Samura vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů) rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče Japonské nože jsou dokonalým spojením legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti.
Péče o kuchyňské nože Správná péče o kuchyňské nože je celá věda, jednoduchá, ale velmi důležitá. Dodržováním několika jednoduchých pravidel můžete výrazně prodloužit životnost dobrého nože a přetvořit vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů - účel a důležitost Vlastnosti kvalitního kuchyňského nože značně závisí na stupni jeho konečného broušení a leštění v poslední fázi výroby. Tímto procesem je ovlivněna nejen schopnost nože udržet ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Navíc také odráží krásu a dokonalost vzhledu nože a poskytuje dodatečnou ochranu proti korozi. Kvalita a přísné dodržování obráběcích technik nám poskytuje odpověď na otázku, proč jsou některé nože lepší, pokud porovnáváme jejich řeznou kapacitu a zachování ostrosti.