- Úvod
- Aktuality, články
- Technologie grilů WEBER
Technologie grilů WEBER
Středa 04. květen 2011, Autor: Jirka Klecan, Martin PelcNa vynikající kvalitě grilů Weber se podepsala tradice a dlouhá léta vývoje. Každý detail je doveden téměř k dokonalosti. To jsou jedny z pádných důvodů, proč si pořídit právě gril Weber. Ať už se jedná o gril plynový, gril elektrický nebo gril na dřevěné uhlí, tzv. gril kotlový.
V následujících řádcích popíšeme přednosti grilů Weber, které stojí jistě za povšimnutí.
Grily WEBER na dřevěné uhlí
1) Srdcem kotlového grilu je žár
Dřevěné uhlí nebo brikety? Rozdíl v kvalitě poznáte, neboť je výběrem mezi těmito dvěma druhy paliva ovlivněna chuť grilovaného pokrmu. Dřevěné uhlí je sice cenově výhodnější, ale výkon neodpovídá vynaloženým prostředkům. Vzhledem ke krátké době hoření je třeba většího množství paliva, z kterého pak vzniká velké množství poletujícího popela, které může zkazit připravovaný pokrm. Počítejte navíc s tím, že teplota uhlíků je v průběhu hoření nestejnoměrná. Na začátku hoření je žár velmi silný, velmi rychle pak ale slábne.
2) Brikety disponují mnoha přednostmi
Kvalitní brikety, jako např. grilovací brikety Weber Premium, umožňují díky rovnoměrně vydávanému žáru lepší kontrolu teploty a tak optimalizují výsledek grilování. Brikety Weber Premium se též vyznačují mimořádně dlouhou dobou hoření. Mimo to se ne zcela dohořené brikety dají znovu použít, pokud po grilování uzavřete všechny větrací otvory a necháte je tak uhasnou.
3) Zjednodušené zapalování
Startovací komín Rapidfire zjednodušuje zapalování briket a zkracuje dobu rozehřátí grilu na 30 minut. Případné další podpalování tímto odpadá. Potřebujete pouze Startovací komín Rapidfire, který je naplněn grilovacími briketami Weber Premium a 3 podpalovací kostky. Zhruba 30 minut po zapálení kostek budou brikety žhavé, potažené šedou vrstvou popela a připravené k rozprostření na palivový rošt.
K podpálení doporučujeme podpalovací kostky Weber, které nedýmí a nevlhnou, jsou bez zápachu a neobsahují zdraví škodlivé látky. 4) Grilovací rošt z masivních, kvalitně poniklovaných ocelových tyčí. Palivový rošt je v optimální vzdálenosti od grilovacího roštu, čímž je zajištěna dobrá cirkulace vzduchu.
Plynové grily WEBER
1) Weber Gascatcher
Kryt z ocelového plechu nebo nerezové oceli, do které proudí skrz vyvrtané dírky plyn z hořákových trubek. Nahromaděný plyn je pak bezpečně zapálen elektrickou jiskrou a to i při silném větru. (u modelů Weber Q na vnitřní straně hořáku na levé straně grilovací vany).
2) Grilovací vana
ze silnostěnné hliníkové litiny s povrstvením, které je odolné vůči žáru, se zárukou 25 let na prorezavění a prohoření. K dispozici je ochranná síť proti hmyzu, která chrání hořákové trubky před ucpáním a případným vznícením v důsledku dlouhého skladování grilu nebo zaprášení.
3) Zajištění zvýšené bezpečnosti
CE značka signalizuje, že příslušný model plynového grilu společnosti Weber byl testován nezávislým zkušebním úřadem a splňuje platné předpisy pro příslušný stát.
4) Montáž
Všechny součásti plynového grilu, které souvisí s přívodem plynu do grilu, jsou předem smontovány a tím je zabráněno možné záměně dílů a následné nesprávné montáži.
5) Uvedení do provozu
Uzavřete nejdříve všechny ventily, otevřete poklop, napojte na plynovou láhev (levý závit) regulátor tlaku. Otevřete ventil na plynové láhvi, nastavte první hořákový ventil do zapalovací pozice a po 1 až 2 sekundách zapalte. Pokud se neobjeví plamen, zapalte obratem ještě jednou. V tuto chvíli už se musí objevit plameny. Po úspěšném zapálení prvního hořáku, zapalte i druhý a třetí a zavřete poklop, aby se gril mohl předehřát. Při vypínání zavřete postupně ventily, potom uzavřete i ventil u plynové láhve. Z bezpečnostních důvodů odpojte plynovou láhev od grilu.
6) Čištění
Po grilování zapalte všechny hořáky na maximální výkon, odstraňte větší zbytky pokrmu z grilovacího roštu a uzavřete poklop. Vše, co zbylo na grilovacím roštu, shoří. Poté, co už z postraních částí grilu nestoupá žádný kouř, je „vypálení“ hotovo. V této chvíli je možné otevřít poklop a grilovací rošt očistit měděným kartáčem. Poklop, pokud možno ještě teplý, vytřete teplou vodou, v případě většího znečištění s trochou čisticího prostředku.
Pravidelně kontrolujte grilovací vanu, jestli není znečištění. Větší zbytky grilovaných pokrmů nejprve vymeťte, pak vanu vytřete horkou vodou s trochou čisticího prostředku. Po každém grilování zkontrolujte nálevku, a je-li znečištěná, vytřete ji stejně jako grilovací vanu horkou vodou s trochou čisticího prostředku. Před každým grilováním zkontrolujte též odnímatelnou misku na odkapávající tuk a v případě znečištění, vložte novou. Pokud grilujete potraviny s větším podílem tuku, kontrolujte misku na odkapávající tuk i v průběhu grilování a v případě nutnosti ji vyprázdněte.
Nabídku produktů WEBER v našem e-shopu www.e-teplo.cz si můžete prohlédnout ZDE
Dodací lhůta grilů WEBER činí cca týden. Standardní zboží držíme skladem. Grily WEBER dodáváme po celé ČR ZDARMA.
Veškeré dotazy či poptávky k produktům WEBER směřujte na náš mail obchod@hagas.cz
Produkty které jste již shlédli
Kdo jsme?
Firma HAGAS byla založena v roce 1991 jako fyzická osoba. V březnu 2000 došlo k transformaci firmy do společnosti s ručením omezeným pod obchodním jménem HAGAS servis s.r.o.
více informacíKde nás najdete?
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
IČ : 25413104
DIČ : CZ25413104
T : +420 415 652 069
F : +420 415 652 722
E : obchod@hagas.cz