Udící sáček GrandHall olše - pro přípravu hovězího, vepřového a drůbežího masa
Udící sáček GrandHall olše - pomůže dodat masu autentické uzené aroma a chuť při přípravě v klasické troubě nebo na grilu. Olše je vhodná pro přípravu hovězího, vepřového a drůbežího masa. Udící sáčky GrandHall jsou vyrobeny z vícevrstvého potravinářského alobalu. Mezi jednotlivými vrstvami se nachází jemné třísky olše, cukr a sirup. Během pečení uvolňují tyto složky úžasné aroma. Maso se během pečení v sáčku lehce pohybuje, čímž získá naprosto lahodnou a jemnou uzenou chuť, a to díky kouři, který je v sáčku uzavřen. Ideální pro přípravu ryb, drůbeže, vepřového, hovězího, jehněčího a zeleniny. Lahodný, snadný a zdravý způsob tepelné přípravy pokrmů.
Hlavní přednosti udících sáčků jednoduché použití s profi výsledkem pouze přírodní ingredience (dřevo, sirup, cukr) žádné čištění po použití. Doprodej k dispozici je aktuálně poslední 1 kus . Jak na to naplňte sáček jídlem, které chete udit; vložte jej do předehřátého grilu nebo trouby; prvních 15 minut nastavte teplotu na 250°C; zbývající čas dokončete při teplotě 190°C; otevřete sáček a podávejte. Doba přípravy (500 g / 1 kg) vepřové kotlety: 15-20 min / 25-30 min kuřecí kousky: 30-35 min / 40-45 min vepřová žebra: - / 70 min brambory: 40-45 min / 50-55 min na kousky nakrájená zelenina (cibule, houby, cuketa, paprika, broikolice): 5-6 šálků nebo 1 litr - 20 min; pozor - doba vaření se může mírně lišit v důsledku rozdílných parametrů u různých typů grilů a trub . Doporučení doba přípravy/uzení se zkrátí nakrájením potravin na menší kousky; například vykostěné a nakrájené kuřecí prso se uvaří rychleji než celé prso s kostí; totéž platí pro zeleninu, kdy se malé kousky uvaří rychleji. Recept pro inspiraci - uzené kuře Ingredience: 1 kuře, zbavené kůže a nakríjené, 1 lžička sušeného tymiánu, 1 lžička česnekové soli, 1/2 lžičky sušeného oregana.
Postup (trouba): kuře umyjte a pečlivě usušte. Smíchejte dohormady tymián, oregáno a sůl. Kuřecí kousky směsí potřeme a promícháme. Kuřecí kousky ohřejte na pokojovou teplotu (např. v mikrovlnné troubě na střední výkon). Ochucené kousky vložte do udícího sáčku a uzavřete. Vařte při teplotě 250°C 15 minut, posléze teplotu zredukujte na 190°C a vařte dalších 50 minut.
Postup (gril): grilujt 15 minut na plný výkon, poté zredukujte výkon na střední (v případě grilu na dřevěné uhlí zvedněte rošt o 1 pozici výš) a grilujte dalších 45 minut.
Vyjměte sáček ze zdroje tepla a před otevřením jej nechte 10 minut odpočinout. Hotový pokrm podávejte na sáčku nebo servírovacím talíři.
Udící sáčky jsou k dispozici ve 3 druzích aroma - bílý ořech, whisky/dub a olše.
Mohlo by Vás zajímat: