- Úvod
- Aktuality, články
- Zdravé infračervené grilování - Crossray Infrared Technology
Zdravé infračervené grilování - Crossray Infrared Technology
Pondělí 22. květen 2023, Autor: Jirka Klecan, Martin PelcZdravé infračervené grilování - Crossray Infrared Technology
Jelikož je grilování stále více oblíbenější činností a může nést i svá negativa (v podobě tvorby karciogenů při skapávání omastku a šťáv z grilovaných pokrmů na hořáky a jejich následného vznícení), konstruktéři grilů přichází s řešením, jak tomuto nechtěnému jevu zabránit. V drtivé většině jde mechanické zakrytí hořáků různými profily, které zabrání přímému kontaktu tekutin a hořáku. Avšak vlivem jejich vysoké teploty tak i tak dochází ke vznícení horkého omastku.
Faktor lidského zdraví při použití infračervených hořáků
Patentované infračervené hořáky CROSSRAY jsou zdrojem tepla u stejnojmenných plynových grilů CROSSRAY+. Výrobce těchto grilů, australská společnost HEATSTRIP, má s infračerveným teplem dlouholeté zkušenosti, neboť je světovým lídrem ve výrobě a prodeji tepelných zářičů, které tento princip ohřevu využívají. Osazení infračervených hořáků do grilu a využití jejich vlastností bylo jen logickým krokem ve vývoji a využití této unikátní technologie. Technologie CROSSRAY využívá dvou nebo čtyř vertikálně umístěných infračervených hořáků, které zajišťují zcela rovnoměrný ohřev grilovaných pokrmů.
A jelikož jsou tyto hořáky instalovány na bocích grilovací vany, žádné skapávající tekutiny z grilovaných pokrmů s nimi nepřicházejí do styku. Z tohoto pohledu by se dalo říct, že grily s infrahořáky grilují s maximálním ohledem na lidské zdraví.
Infračervené teplo prochází grilovaným pokrmem a udržuje jej uvnitř šťavnatým. Vaří s intenzitou dřevěného uhlí a s komfortem úspornějšího plynového grilování, a to zcela bez připalování grilovaných pokrmů, které způsobuje hoření omastku. Technologie CROSSRAY nabízí lepší, rychlejší a výkonější způsob grilování.
V čem je infračervená technologie grilu Crossray+ unikátní
- větší výkon - infrahořáky poskytují podstatně více tepla než konvenční trubicové hořáky;
- gril vybavený hořáky Crossray zvládne naprosto vše co ostatní spotřebiče - tradiční BBQ pokrmy jako např. steaky a klobásy, stejně jako pizzu, kuře, zeleninu, mořskou kuchyni a ve finále umožňuje přípravu úpravu jídelů jako v klasické venkovní peci, krbu či udírně;
- eliminuje nebezpečí náhlého vzplanutí omastku a kouř - přináší to nejlepší co může venkovní vaření nabídnout;
- profesionální výsledky grilování aniž byste byli profi kuchař či grillman - griluje potraviny rovnoměrně, zevnitř ven, udržujíc je šťavnaté a čerstvé;
- nižší provozní náklady - infrahořáky spotřebovájí méně plynu (uvádí se až 50% úspora oproti plynovému grilu s klasickým trubkovým hořákem);
- zkonstruováno pro dlouhou životnost - vyroben z těch nejodolnějších masivních materiálů
Patentovaná technologie infračervených hořáků Crossray byla v minulosti využívána u plynových grilů GrandHall T-Grill, Odeon 32, Odeon 32 Built-in, X-Series 1 a X-Series 2. Aktuálně jsou infračervenými hořáky, kromě grilů Crossray+, vybaveny některé grily Grandhall, a to zejména v podobě zadních infrahořáků, určených pro pomalé opékání na otočném špízu Rotisserii. Infračervený keramický hořák je rovněž osazen v bočním hořáku Sear. Tento hořák je možno instalovat spolu s vestavným plynovým grilem Grandhall. Alternativou je pak vestavný gril s infrahořákem v jednom kompaktním celku v podobě grilu GrandHall Premium G3 Plus.
Související produkty k článku:
Produkty které jste již shlédli
Kdo jsme?
Firma HAGAS byla založena v roce 1991 jako fyzická osoba. V březnu 2000 došlo k transformaci firmy do společnosti s ručením omezeným pod obchodním jménem HAGAS servis s.r.o.
více informacíKde nás najdete?
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
IČ : 25413104
DIČ : CZ25413104
T : +420 415 652 069
F : +420 415 652 722
E : obchod@hagas.cz